ge

Stöd FUB

Stort tack för att du vill stödja vårt arbete för att personer med utvecklingsstörning ska fortsätta synas och höras. Vi vill att fler ska vara medborgare och medskapare i vårt samhälle. Vi vill att fler ska få ett gott liv.

Klicka på Läs mer för att läsa ett brev från FUB:s ordförande Thomas Jansson.

Stöd oss

Ge en gåva med Swish: 

Swisha fub till 1232884443

Ge en gratulationsgåva här

Ge en minnesgåva här

PlusGiro för gåvor: 90 00 57-1

Bankgiro för gåvor: 900-8038

Vill du ge en stödja oss via autogiro kan du använda blanketten som du hittar här nedanför. Klicka på Bilagor. Du kan också välja att  kontakta oss på 08 - 508 866 47 så skickar vi blanketten till dig på posten. 

 

Svensk Insamlingskontroll

FUB har ett 90-konto. Vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll

 

FRII Frivilligorganisationernas insamlingsråd

Riksförbundet FUB är medlemmar i FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. FRII:s kvalitetskod finns bland bilagorna här nedanför.

Läs mer

Alla ska vara med, så enkelt är det.

Det händer mycket vackert kring människor med utvecklingsstörning. Köping-gänget förändrade mångas syn på utvecklingsstörning, Mats Melin har gjort succé som Ica-Jerry och Glada Hudik-teatern turnerar genom Sverige!

Men samtidigt händer annat också. Samhället lägger stora resurser på att gallra bort avvikare på ett tidigt stadium. Allt bättre metoder för att hitta foster med Downs syndrom utvecklas. Resultatet blir att allt färre barn med Downs syndrom föds - vi har sett det i Danmark.

Och vår lag LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) tolkas av vissa kommuner så snävt, att det hotar människors rätt att leva sitt eget liv.

Samhället verkar glömma att det inte var länge sedan människor med funktionsnedsättning låstes in på institutioner. De togs från sina familjer som barn, utsattes för experiment, utnyttjades och fråntogs sina rättigheter.

Alla människor har rätt till ett gott liv. Vi är dessutom övertygade om att personer med utvecklingsstörning kan guida oss alla till ett rikare liv. Det är därför vi vill lyfta fram deras egna berättelser.

Vi tigger inte till en behjärtansvärd grupp. Vi vill få resurser för att personer med utvecklingsstörning ska fortsätta synas och höras. Vi vill att fler ska vara medborgare och medskapare i vårt samhälle. Vi vill att fler ska få ett gott liv.

Stöd FUB i vårt unika uppdrag!

Thomas Jansson
FUB:s förbundsordförande

Senast uppdaterad:

fredag 12 september