Demokratiläger 2018

Nu släpper vi filmen ”Jag gör min röst hörd!”

Mitt under valrörelsen arrangerade Riksförbundet FUB Sveriges första demokratiläger för ungdomar och unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning (IF).

15 deltagare mellan 18 och 30 år samlades för att lära sig mer om demokrati, mänskliga rättigheter och vikten av att rösta. Hela lägret filmades och nu släpper vi äntligen filmen. Klicka i rutan nedan för att se filmen!

 

Alla vill vi prata med en politiker!

Flera rapporter visar att många unga med IF inte känner sig inkluderande i samhället. Många personer med IF deltar inte i politiska val. FUB arrangerade därför ett valläger för att öka ungdomarnas egna kunskap om demokrati, mänskliga rättigheter och vikten av att rösta. På lägret fick deltagarna träffa beslutsfattare och prata om politik!

Slutsatser och rekommendationer!

Riksförbundet har samlat slutsatser och rekommendationer i ett dokument. Det ska skickas till politiker runt om  i Sverige. I dokumentet finns även deltagarnas 37 politiska förslag som de arbetade fram under lägret. Här kan du läsa FUB:s slutsatser och rekommendationer från Demokratilägret 2018 (finns även som nedladdningsbar PDF under ”Bilagor” nedan).

Filmen ”Jag gör min röst hörd” spelades in med medel från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och Erasmus +. 

 

Klicka på ”Läs mer” nedan för att se hur Demokratilägret uppmärksammades i media!

Senast uppdaterad:
onsdag 18 november 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se