Skolval 2018

 Visst deltar du och din skola i skolval 2018?

I en demokrati är valdagen den viktigaste dagen. Den 9 september i år är det val i Sverige. Alla med rösträtt kan vara med och rösta. Då kan du påverka vad som händer i samhället.

Skolval 2018 är en metod för att jobba med demokrati. I Skolval 2018 kan du ordna ett val på din skola. Alla elever i årskurs 7–9 och gymnasiet får delta. Elever och lärare i särskolan ordnar skolvalet tillsammans.

Skolval liknar det riktiga valet till riksdagen. I skolvalet testar du att rösta på ett parti. Anmälan och allt material som valsedlar, valkuvert och instruktioner är gratis.

Anmäl din skola till Skolval här: www.skolval2018.se

OBS! Sista anmälningsdag för att vara säker på att få sitt material är den 1 maj.

Sista anmälningsdag att delta är 1 augusti. 

Vad är Skolval? Så här står det på webbplatsen www.skolval2018.se:

”Skolval är ett val på en skola som ger eleverna chansen att ta ställning och rösta på ett parti. Det ger även skolorna tillfälle att diskutera frågor som demokrati och inflytande. Skolval 2018 riktar sig till grundskolans årskurs 7-9 och gymnasiet och arrangeras av elever eller av elever och lärare tillsammans.”

Riksförbundet FUB kommer arbeta med Skolval 2018 och har fått 221 000 kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) för att göra en film för unga med som går i särskolan om demokrati och att rösta. Filmen kommer publiceras i slutet av april.

Läs mer

Senast uppdaterad:
onsdag 27 juni 2018
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se