Webbinarium på enkelt språk om DigiJag – en digital lär- och livsplattform

 

Det här är ett av tre webbinarier om DigiJag för personer som själva har intellektuell funktionsnedsättning. Alla finns i kalendern, 11 november, 9 december och 20 januari klockan 18:00-19:00.

Det finns också tre webbinarier för anhöriga, personal och andra intresserade. Se i kalendern, 11 november, 9 december och 20 januari klockan 19:30-20:30.

FUB är med i ett projekt som heter DigiJag. DigiJag är en lärmiljö på Internet.

De som varit med att utveckla DigiJag har intellektuell funktionsnedsättning och går kursen Anpassad IT vid Mora Folkhögskola.

DigiJag är enkel att använda. Den som har svårt att läsa och skriva kan använda symboler. Det går också att prata in det man vill söka på Youtube.

Kerstin Gatu arbetar som lärare på kursen Anpassad IT. Kerstin kommer att visa och berätta om DigiJag och Anpassad IT under Aktivistveckan.

Robert Öberg som jobbar på FUB:s kansli och Marcos Flores från Begripsam, som säljer DigiJag, kommer också att vara med.

För att kunna lyssna behöver du en dator med internetuppkoppling. Du behöver också en mejladress så vi kan skicka en länk till föreläsningen om DigiJag.

Anmäl dig här! [Kommer snart]

Frågor? Mejla till robert.oberg@fub.se.

Här finns mer info om DigiJag och utbildningen Anpassad IT:

www.digijag.se

www.sikta.nu

Anmäl dig här

Kommentarer