Evenemang utanför kommunhuset, Skogsbo, Värmdö

Vi i FUB Nacka Värmdö har fått frågor om vad vi gör och hur vi ska gå vidare i frågorna kring LSS och de försämringar som pågår i Värmdö kommun. Fler och fler får minskade och indragna insatser med motivering att Värmdö kommun vill göra rättssäkra bedömningar och beslut. Vi anser inte att kommunen tar hänsyn till den enskildes behov eller kontrollerar om behoven faktiskt blir tillgodosedda på något annat sätt.

Skrämmande siffror visar avslag i LSS-beslut.
2014: 12 st avslag, 2015 86 st avslag, 2016: 102 st avslag hittills!!

Nu är det dags för handling och inte bara ord!

Vi samlas utanför kommunhuset i samband med nästa kommunfullmäktige som är onsdag den 22 juni kl 17.00 där alla ansvariga politiker finns på plats.

Vi = alla som är berörda av LSS med eller utan funktionsnedsättning. Anhörig, personal eller annan medmänniska! Alla är välkomna! Viktigt att sprida detta och bjuda in de som är intresserade och berörda av detta.

Inte säkert vi blir insläppta i kommunfullmäktige, men vi visar att vi finns. Gör gärna personliga skyltar och ta med. Förslag på text – Rör inte LSS! – Jag saknar min kontaktperson! – Var är min avlösare? – Länge leve LSS! – Vem lyssnar på mig och mina behov? – Jag vill åka på kollo som alla andra! osv…

Senast uppdaterad:
måndag 13 juli 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se