Hoppa till innehåll

Den friare ledsagningen

Publicerad:

På FUB:s förbundsstämma den 20-21 maj 2017 i Brastad i Bohuslän hände många intressanta och roliga saker. En sådan rolig händelse var när Eivor och Pia från FUB i Laholm berättade om ledsagningen i Laholm. Eivor pratade och Pia visade bilder. Eivor och Pia fick varma applåder och många frågor från publiken. Flera skrev upp sina mejladresser för att få mer information om den friare ledsagningen och om friskvårdskortet.

Läs mer

Den friare ledsagningen innebär att man inte beslutar om ledsagning i antal timmar per månad utan det är behovet som bestämmer. Eivor sade också att styrelsen FUB i Laholm ska kämpa vidare för att den friare ledsagningen inte bara ska gälla de personer som bor i s k ordinärt boende, dvs. man har en vanlig lägenhet eller villa.Styrelsen tycker att även personer som bor i gruppbostad och servicelägenhet ska ha rätt till friare ledsagning. Eivor informerade också om friskvårdskortet som personer som har daglig verksamhet enligt LSS nu har rätt till, precis som de kommunanställda har. Detta efter ett medborgarförslag från styrelsen för FUB i Laholm.
På förbundsstämman var ordföranden Eivor ombud för FUB i Laholm. Med som observatörer var kassören Ingvar  och ordinarie ledamoten Pia. Isabel är med i valberedningen på RiksFUB och deltog därför också på stämman.