Dalaresan

 dala2

 

 

 

 

 

Dalaresan 25 -27 maj 2017

 Det är ett gäng glada och förväntansfulla resenärer som sätter sig på bussen för att åka till Dalarna. I år hette vår chaufför Jim, han var jättesnäll och trevlig.

 Första stoppet blir vid Dalahästen i Avesta för fika.

Sen blir det besök på en älgpark i Långshyttan där Daniel visar oss älgarna. Vi får mata och klappa älgpappan Elvis och älgmamman Frida som har en kalv som är 12 dagar gammal. De andra älgarna heter Selma, hon hade en kalv i magen, Knut och Rut som var syskon och till sist Ferdinand som var en ”hitteälg”. Alla som ville fick ge förslag på namn till den nya lilla älgen, vi i styrelsen gav förslaget Fubina. På älgparken fick vi lunch och kaffe med tårta, det var Christina som bjöd på tårta, för hon fyllde år samma dag. Vi sjöng och hurrade för henne.

 

dalatårta

 

 

 

 

 

 

 

Efter älgparken åkte vidare till Borlänge och hotellet som hette Gustaf Wasa. Där bodde vi båda nätterna, vi fick även middag där båda kvällarna. Första kvällen fick vi en god kycklingrätt och andra kvällen fick vi lax som också var gott.

Efter frukost dagen efter bara det iväg till Insjön och Clas Ohlsson museet och en del affärer. Det var uppskattat av flera av oss.

En god buffé till lunch på Insjöns hotell, en vacker gammal byggnad, som vi inte förstår hur Jim hittade till.

Vid nästa stopp Nusnäs, fick vi se hur dalahästar tillverkades och där kunde vi också handla lite.

 

Sen gick färden vidare till Mora och där gick vi runt lite och tittade på vasaloppsmålet och klockstapel bland annat. Några fikade också i Mora.

 

Det var ett trött gäng som kom tillbaka till hotellet den kvällen.

 

Morgonen därpå checkade alla ut efter frukosten och Jim körde oss till Falun och Lugnets skidstadion med bergbanan. Alla ville inte åka bergbana, men några ville det, trots mycket strul innan det bar iväg i bergbanan uppför berget till hopptornen.

 

Lunch denna sista dag åt vi i Falun, innan vi satte oss i bussen och vände kosan mot Huddinge igen.

 

Vi hade tur med vädret och vi tror alla hade en trevlig resa! I alla fall sa alla att det var roligt och mycket skratt var det.

 dalaälg

dalahäst

dalakrogdalakrog

Läs mer

Publicerad:
tisdag 20 juni 2017
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se