Hemma hos Gustav

Besök hos Gustav

Idag har jag och Camilla varit på besök hos en av våra medlemmar i FUB Västerås. Vi vill lyfta fram ett gott exempel på en kille som lever ett gott liv. Han får mycket stöd av sin familj och planering med personal.

Gustav jobbar i en ICA butik den ligger nära bostaden. Han cyklar dit fyra dagar i veckan och en dag går han till jobbet. Måndagar blir det veckohandling och Dramaten ska med till jobbet för att fyllas med mat. Personal från bostaden möter upp och hjälper honom att handla. Innan dess så har dom gjort en lång lista tillsammans med mat som ska handlas. 

Ibland bjuder han familjen på tre rätters middag. Gustav lagar mat med stöd av personalen. Han har en planering för fyra veckor med olika recept som han har i en pärm. Det är mat från grunden han lagar ingen snabbmat eller halvfabrikat.

Han städar med hjälp av schema och bockar av när det är klart. Gustav gillar att titta på TV, film och spelar själv in program som han inte hinner titta på.

Han har Wi-Fi i lägenheten men han har ingen dator men en Iphone som han kollar på ibland. Visar oss en film från en fotbollsmatch i våras när hans lag spelade mot politiker.

Ibland åker Gustav till Göteborg med blåvitt Uffe och kollar på Blåvitt.

Träffar några grannar ibland som brukar ses i basen (baslägenhet) som också finns i huset.

Gustav bor i en servicelägenhet ibland följer personal med honom på aktiviteter och promenader.
I sommar har han varit ledig i fyra veckor, han åker ibland hem till familjen som bor nära.  I sommar har han varit ute på ganska mycket olika saker som Go-kart, Medeltida veckan i Arboga, familjens sommarstuga, Jurassic Expo, Diggiloo och mycket annat.

Gustav är aktiv gillar att kolla på ishockey VIK är bästa laget och tränar gym minst två gånger i veckan. Spelar trummor på Växhuset och fotboll i Romfartuna United han har spelat i 20 år. Gustav har en kontaktperson sedan 17 år tillbaka det betyder mycket för honom. Han är också aktiv och springer special Göteborgsvarvet varje år och gillar att åka med på FUB kryssningar med Birka. Han bjuder oss på kaffe, te och nyttig goda frukter. Innan vi åker så visar han oss Baslägenheten.

Vi lämnar Gustav med ett leende på läpparna han har ett gott liv!

Vi kommer gärna och hälsar på någon annan av våra medlemmar i FUB Västerås.

Vi behöver lyfta fram goda exempel och du berättar om ditt liv.

Kontakta oss på 021-12 54 89 eller info@vasteras.fub.se

 

Som tack för att vi får komma så tar vi med en blomma du bjuder på kaffe/te och nyttig fika.

Vid pennan Margareta Hallner

se mer bilder under bilagor! 

Publicerad:
onsdag 31 augusti 2016
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se