Kajsa Råhlander föreläste i Kyrkans hus 25/9

Kajsa RåhlanderDen 25 september hade Länsförbundet bjudit in till en föreläsning med Kajsa Råhlander. (Bild från internet)
I ett fullsatt Kyrkans hus, med deltagare från hela Halland, berättade Kajsa om den stora oro som många föräldrar känner inför framtiden. 
Åhörare på föreläsning
Kajsa menar att föräldrar till vuxna barn med kognitiva funktionsnedsättningar är så oroliga att de faktiskt tycker att det skulle vara skönt att veta att barnet inte är kvar i livet sedan de själva är döda och inte kan ta hand om dem längre. 
Kajsa föreläser i Kyrkans hus
Oron bottnar många gånger i bristande kompetens och samhällsstöd. Inom sjukvården är det viktigt med just kompetens för att kunna möta och se den enskildes speciella behov så att en anpassad vård kan ges. Principen inom hälso och sjukvården om likabehandling, gäller inte alla.
Kajsa har skrivit en bok som varmt kan rekommenderas. 
Jag önskar att hon dör före mig Det var en mycket intressant och angelägen förläsning och det var nog många som kände igen sig i det Kajsa berättade.
Även politiker var inbjudna men det var endast en politker från Varberg närvarande. Vi kan bara konstatera att intresset för vår målgrupp inte prioriteras.

Publicerad:
lördag 10 oktober 2015
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se