Ko och Bisonsafari på Mostorps gård

Lördagen den 24 maj åkte ett gäng glada FUB:are till Mostorps gård för att titta på kor och bisonoxar. När vi kom fram till gården fick vi gå på en vagn som skulle ta oss runt bland djuren.
FUB:are på vagnPeter von Braun hälsade oss välkomna och berättade om gården och om djuren. Peter von BraunDe första djuren vi fick titta på var kor med sina kalvar. Det fanns tre olika raser.Kor och kalvarSen bar det iväg med vagnen till de stora bisonoxarna. Även här fanns det kalvar och en av de var alldeles nyfödd.En dag gammal bisonkalvDenna lilla kalv var en vecka gammalEn vecka gammal kalvDe stora bisontjurarna var riktigt stora. Oxarna håller just nu på att byta sin päls. Därför ser de lite raggiga ut.Vacker bisontjurEfter åkturen fanns det tid att besöka gårdens affär som säljer kött och även titta runt i omgivningarna. Jenny-Anne, Ann-Louise och Sara passade på att titta på vattenfallet och slottet.Jenny-Anne, Ann-Louise och SaraBusschaufför Claes-Göran tog oss sedan vidare till Kvibille gästis där vi fick en god middag och kaffe.Claes-Göran var busschaufför på resan

Middag på Kvibille gästisEfter att alla ätit sig mätta och belåtna så åkte vi tillbaka hem. Det blev en jättetrevlig och spännande resa. Vi tackar Göran som arrangerat resan.

FUB sponsrade bussen och även en del av resekostnaden för deltagarna.

 

Publicerad:
lördag 24 maj 2014
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se