Laxringen på studiebesök hos FUB i Laholm

Lördagen den 21 januari gav sig Laxringen ut i ett dimmigt väder. Elin, Gunilla, Hasse och Inger tog bilen till FUB i Laholm. Där hade Laxringen stämt möte med Eivor som arbetar i Laholms FUB. Målet var att ta reda på hur det gick till när FUB i Laholm fick igenom ett Friskvårdskort för alla som arbetar inom Daglig verksamhet i Laholm.
Först blev det en promenad i staden. Inte långt från där Eivor bodde fanns en Apotekarelund med vackra träsniderier.
Hasse, Gunilla o Elin i Apotekarelunden
Efter promenaden bjöd Eivor med familj på lunch. Gulaschsoppa med bröd och efterrätt. Inbjudna var även andra FUB:are från Laholm. Isabelle, Ingvar och Anna. 
Vackert dukat lunchbord
Efter lunchen berättade Eivor om hur deras Friskvårdskort fungerar. Både Anna och Jörgen hade sådana och de tyckte det fungerade jättebra. Detta ska Laxringen ta med sig och försöka få Bräcke Diakoni att starta upp. Eivor och Anna berättade också om deras Fria Ledsagarservice som har vuxit fram som ett projekt tillsammans med Laholms kommun och nu fungerar fullt ut för alla som bor i ordinärt boende. Detta kan också bli ett framtida mål för Laxringen att jobba med.
Hasse, Gunilla, Elin och Anna
Vi diskuterade även aktiviteter och hur vi kan dela med oss genom att bjuda in varandra till aktiviteter.
Innan hemfärd drack vi kaffe och åt semlor. Det blev en dag att minnas för alla.
              Laxringen med Laholms FUB
Vi tackar Laholms FUB för att vi fick komma och ett alldeles särskilt tack till Eivor med familj för den goda maten och det fina mottagandet.

När Laxringen var tillbaka i Falkenberg fortsatte mötet hemma hos Inger. Där gjorde Laxringen klart sin verksamhetsberättelse för 2016 och planerade vad man ska arbeta med under 2017. Det blev flera bra och viktiga ämnen att arbeta med.
Tyvärr saknade vi Cissi och handledarna Anna o Monica idag.

Publicerad:
lördag 21 januari 2017
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se