Hoppa till innehåll

Två lediga tjänster i nytt projekt för äldre

Publicerad:

I januari startar det nya projektet Mötas och Må bra.

Projektet ska skapa sätt för äldre personer med intellektuell funktionsnedsättning att träffas och ta fram metoder för bättre hälsa.

Nu söker vi en pedagogiskt ansvarig och en kommunikatör/projektkoordinator.

Under Läs mer finns information om tjänsterna.

Mötas och Må bra får pengar från Allmänna Arvsfonden.

Logotyp Med stöd från Allmänna Arvsfonden
Läs mer

Om projektet Mötas och Må bra

Riksförbundet FUB ska tillsammans med Autism Sverige, Svenska Downföreningen, Forum Carpe, LSS hälsan Stockholm, Funktionsstöd Göteborg, Södertälje kommun, Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sensus och Studieförbundet Vuxenskolan genomföra projektet Mötas och Må bra. Projektet är treårigt med start den 1 januari 2024 och finansieras genom medel ifrån Allmänna Arvsfonden som har gett stöd till FUB-projekt i flera decennier.

Antalet äldre personer med IF har ökat mycket under senare år. Stödet till äldre med IF behöver utvecklas och spridas då ohälsan hos denna grupp är betydligt högre än hos andra äldre.
Projektet har som syfte att skapa nya sorters träffpunkter för äldre personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF), samt att ta fram stödmaterial och metoder för att öka den fysiska och psykiska hälsan. Detta för att ge ökad livskvalitet, möjlighet till ökad social interaktion och hälsa för äldre med IF. Projektet är nationellt och har många samarbetspartners. Aktiviteter kommer att utföras i olika delar av landet, vissa regelbundet, andra endast under begränsad period.

Nu söker vi pedagogiskt ansvarig samt kommunikatör/projektkoordinator:

Pedagogiskt ansvarig på halvtid

Arbetsbeskrivning

Du har ansvar för det pedagogiska arbetet i projektet. Du kommer ha stort ansvar när det gäller att ta fram utbildningsmaterial. Du ansvarar för samordningen i materialframtagning med våra partners och dokumenterar arbetet. Projektet ska ta fram material både till personer med IF och till personal och andra runt omkring. Viss administration förekommer. Du är van föreläsare som pedagogiskt kan framföra ditt budskap.
Arbetsfördelningen kommer vara ojämnt fördelad över året med mer arbete under höst och vårtermin samt mindre arbetsmängd över sommaren. En stor del av ditt arbete kommer du kunna utföra hemma på distans och till viss del själv styra när du utför. Resor inom Sverige kommer att förekomma ofta, dessa planeras i god tid. Projektteamet kommer ha regelbundna möten i Stockholm, du behöver därför bo i Storstockholm
Arbete på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du får gärna vara specialpedagog, arbetsterapeut eller liknande. Du är van att arbeta i projektform och har erfarenhet av att ta fram utbildningsmaterial. Du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det är i övrigt viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

Som person är du bra på att upptäcka möjligheter och du räds inte oväntade utmaningar. Du är driven i ditt arbete och nyfiken på nya arbetssätt och metoder. Du är lyhörd, bra på att inspirera och att bygga relationer. Du gillar att ta ansvar och att planera, strukturera och följa upp ditt arbete. Vi ser gärna att du är en senior person eftersom vi arbetar mot en äldre målgrupp.

Krav

  • Relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete.

  • Van att hålla i presentationer och leda workshops, seminarier med mera.

  • God kännedom om målgruppen. (vuxna/äldre med intellektuell funktionsnedsättning)

Meriterande

  • Erfarenhet av att ta fram utbildningsmaterial riktade till olika grupper.

  • Erfarenhet av att samordna och dokumentera ett utvecklingsarbete.

  • Erfarenhet av arbete i projekt.

Anställningsform: Halvtid, projektanställning till 2026-12- 31
Tillträde: 2024-01-01 eller enligt överenskommelse

Skicka din ansökan till robert.oberg@fub.se senast den 11 november. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver varför du vill, och skulle passa bra som kommunikatör och projektkoordinator. Ange även löneanspråk i din ansökan.
Vid frågor om projektet eller tjänsten kontakta Robert Öberg, robert.oberg@fub.se, 070-209 23 43.

Kommunikatör/projektkoordinator på halvtid

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara ansvarig för projektets interna och externa kommunikation (sociala medier, webbplats) samt utformning av digitalt och tryckt informationsmaterial. Du kommer också att arbeta mycket med att filma, redigera och texta film.
Du kommer även fungera som stöd till projektledaren gällande projektadministration, planering, förberedelser och genomförande av vissa av projektets aktiviteter, exempelvis seminarier, workshops och föreläsningar.
Arbetsfördelningen kommer vara ojämnt fördelad över året med mer arbete under höst och vårtermin samt mindre arbetsmängd över sommaren. En stor del av ditt arbete kommer du kunna utföra hemma på distans och till viss del själv styra när du utför. Resor inom Sverige kommer att förekomma, dessa planeras i god tid. Projektteamet kommer ha regelbundna möten i Stockholm, du behöver därför bo i närheten av Stockholm.
Arbete på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och utbildning inom kommunikation. Du har också god kännedom om behoven och livsvillkoren för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta målgruppsanpassat i social media och i artikelform i web och/eller pappersmedia samt erfarenhet av att planera, förbereda och genomföra möten och eventdeltagande. Du behöver ha kunskaper i att filma, redigera och texta då vi ska kommunicera mycket med film.
Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för arbete i projekt samt förutsättningarna inom ideell, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet. Du uppskattar och trivs med lagarbete samtidigt som Du kan jobba självständigt. Du delar självklart vår värdegrund om alla människors lika värde.

Som person är du bra på att upptäcka möjligheter och du räds inte oväntade utmaningar. Du är driven i ditt arbete och nyfiken på nya arbetssätt och metoder. Du är lyhörd, bra på att uttrycka dig, inspirera och att bygga relationer. Du gillar att ta ansvar och att planera, strukturera och följa upp ditt arbete. Vi ser gärna att du är en senior person eftersom vi arbetar mot en äldre målgrupp.

Krav

  • Relevant utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av kommunikation och projektkoordinering.

  • God kännedom om målgruppen (vuxna/äldre med intellektuell funktionsnedsättning)

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta med anpassad information (t.ex. lätt svenska och bildstöd)

  • Erfarenhet av att filma, redigera och texta då vi ska kommunicera mycket med film.

  • Erfarenhet av arbete i projekt och att ansvara för att driva både den externa och interna kommunikationen.

Anställningsform: 50 %, projektanställning till 2026-12- 31.
Tillträde: 2024-01-01 eller enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan till robert.oberg@fub.se senast den 11 november. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver varför du vill, och skulle passa bra som kommunikatör och projektkoordinator. Ange även löneanspråk i din ansökan.
Vid frågor om projektet eller tjänsten kontakta Robert Öberg, robert.oberg@fub.se, 070-209 23 43.