


Webbinarium om DigiJag – en digital lär- och livsplattform
Under FUB:s Aktivistvecka händer mycket. Bland annat sänder Riksförbundet FUB två webbinarier om DigiJag – en digital lär- och livsplattform.
FUB är med i ett projekt som heter DigiJag. DigiJag är en lärmiljö på Internet.
De som varit med att utveckla DigiJag har intellektuell funktionsnedsättning och går kursen Anpassad IT vid Mora Folkhögskola.
DigiJag är enkel att använda. Den som har svårt att läsa och skriva kan använda symboler. Det går också att prata in det man vill söka på Youtube.
Kerstin Gatu arbetar som lärare på kursen Anpassad IT. Kerstin kommer att visa och berätta om DigiJag och Anpassad IT under Aktivistveckan.
Robert Öberg som jobbar på FUB:s kansli och Marcos Flores från Begripsam, som säljer DigiJag, kommer också att vara med.
För att kunna lyssna behöver du en dator med internetuppkoppling. Du behöver också en mejladress så vi kan skicka en länk till föreläsningen om DigiJag.
Du måste anmäla dig till webbinariet senast den 23 september om du vill vara med. Mejla till robert.oberg@fub.se.
Här finns mer info om DigiJag och utbildningen Anpassad IT:
Läs mer
I FUB:s pågående Arvsfondsprojekt, DigiJag, har vi tillsammans med deltagarna i distansutbildningen Anpassad IT vid Mora Folkhögskola, Begripsam AB och Axess Lab utvecklat en digital lär- och livsplattform, DigiJag. DigiJag är utvecklad för att användas i särskolan, lärvux/särvux, daglig verksamhet, särskilt boende och på fritiden. De som använder DigiJag behöver inte kunna läsa eller skriva, symboler används för att förenkla navigering. DigiJag är ett digitalt verktyg att användas i vardagen, i skolan, på jobbet och på fritiden. I DigiJag får användarna stöd för att använda funktioner på internet, speciellt utvecklade applikationer för DigiJag och stödfunktioner för exempelvis hantering av tid, veta vad det är för väder, support etc.