Aktivistveckan

V.40 är det återigen dags för FUB:s årliga Aktivistvecka! 

Det är tredje året som FUB:s aktivistvecka äger rum och i år är temat: Lokal aktivism. 

Vad är Aktivistveckan? Vi i FUB och Inre Ringen är viktiga röster för att alla med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv och vara delaktiga i samhället. Under FUB:s Aktivistvecka så uppmärksammar vi det här extra mycket genom att höja våra röster extra mycket!

Vad är aktivism? Aktivism är när individer och/eller grupper gör aktiviteter för att påverka och skapa förändring i samhället. Det kan till exempel handla om att försöka påverka politiker och beslutsfattare eller att skapa opinion. Att skapa opinion innebär att försöka stärka sin egen röst genom att gå ihop med andra som också tycker att något i samhället behöver förändras. Ju fler vi är som går ihop – desto starkare blir våra röster. Därför är en bra förutsättning för aktivismen att värva nya medlemmar och att aktivera våra befintliga medlemmar.

Vad innebär temat? Varje Aktivistvecka är det ett nytt tema som innebär att extra fokus kommer att vara på det specifika temat. I år när temat är ”Lokal aktivism” kommer till exempel riksförbundet att anordna en workshop för FUB:s lokalföreningar och länsförbund med syfte att ge tips och underlag på hur man kan använda lokal aktivism för att skapa förändring.
I aktivistkitet kommer det även vara tips på medlemsaktiviteter som har en koppling till temat.

När? Årets Aktivistvecka äger rum 4 oktober – 10 oktober 2021

Under Bilagor finns årets aktivistkit.

Mer info kommer löpande om årets Aktivistvecka, håll utkik på den här sidan!

Har du frågor om FUB:s Aktivistvecka? Kontakta sara.westfahl@fub.se

Vi hoppas många vill vara med. Med våra budskap och vår gemensamma kunskap om intellektuell funktionsnedsättning kan vi göra skillnad.

Och kom ihåg! Varje FUB-förening/Inre Ringen-sektion är med efter sin egna förmåga. Alla insatser räknas, stora som små.

Texten För dig! För mig! För oss! i glada färger

 

Aktivistveckan 2020 – tack för den här gången! Klicka för att läsa mer om vad som hände

Senast uppdaterad:
torsdag 24 juni 2021
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se