Påverka

På de här sidorna har Riksförbundet FUB:s intressepolitiska grupp satt ihop många tips om hur vi i FUB kan påverka. Tipsen finns också i FUB:s Aktivistkit, som ni enkelt skriver ut. Se Bilagor här nedanför. 

Vill du engagera dig…

…mot den ojämlika hälsan för personer med IF?

…i barn- och familjefrågor?

…för fler LSS-bostäder?

…ökad kvalitet i daglig verksamhet?

…frågor om förskola, skola och utbildning?

…vuxnas dåliga ekonomi?

Inom varje intressepolitiskt område finns fakta. Här finns också förslag på frågor att ställa till en kommunpolitiker och förslag på hur FUB:s lokalföreningar kan lyfta frågan under FUB:s aktivistvecka.

På www.fub.se/aktivera finns många fler tips om hur du kan påverka där du bor, genom att kontakta lokala media, skriva insändare, göra en utställning, ordna en flashmob, namninsamlingar, ordna föreläsningar, kontakta politiker och mycket annat.

Vad vill ni ändra på? Vilka ni vill påverka? Hur vill ni göra det? Kom ihåg att ha med vad FUB tycker är lösningen på problemet!

FUB:s Aktivistvecka 2020

Vi i FUB och Inre Ringen är viktiga röster för att alla med intellektuell funktionsnedsättning (IF)/utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv och vara delaktiga i samhället. För att påminna oss själva och andra om hur viktiga vi är och för att fler ska upptäcka FUB, vill vi lägga in en högre växel under vecka 40 i år.

Inför årets aktivistvecka har vi valt att lyfta in ungdomsperspektivet i våra intressepolitiska områden samt koppla vårt arbete ihop med FUB:s åtta, utvalda Agenda 2030 mål.

Läs mer

Senast uppdaterad:
måndag 7 september 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se