Hoppa till innehåll

Lediga jobb på FUB

Vi söker just nu en samordnare för Inre Ringen Sverige och två praktikanter inom kommunikation under vårterminen 2024.

Samordnare för Inre Ringen Sverige:

Inre Ringen Sverige är FUB:s plattform för medlemmar med intellektuell funktionsnedsättning/IF.

Som samordnare håller du i kansliets riktade arbete med medlemmar IF och är även handledare för en medarbetare med IF på riksförbundets kansli (rekryteras under 2024).
Du ansvarar bland annat för Inre Ringens Sveriges styrelse och deras arbete, inklusive planering och genomförandet av styrelsemöten, Inre Ringens nyhetsbrev och kontakt med lokala Inre Ringen sektioner och andra nätverk för medlemmar med IF.

Arbete på kvällar och helger förekommer.

Som handledare för kansliets medarbetare med IF, stödjer du personen i planeringen och genomförande av arbetsuppgifter samt koordinerar samarbetet med kansliets övriga medarbetare.

Krav

  • Relevant utbildning och erfarenhet av samordning
  • Kännedom om diagnosen intellektuell funktionsnedsättning

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta med personer med IF, t.ex. i LSS verksamheter
  • Erfarenhet av att arbeta med anpassad information (t.ex. lättläst svenska och bildstöd)
  • Kunskap Funktionsrättskonventionen och LSS lagstiftning

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som genomsyras av positiva engagemang där du har möjlighet att åstadkomma skillnad för många människor. Medlemmar i FUB är personer som har intellektuell funktionsnedsättning, anhöriga och många fler som vill visa att de tror på allas lika värde.

Tillträde

Omgående

Ansökan

Välkommen att visa intresse genom att skicka din ansökan till Robert Öberg, robert.oberg@fub.se. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vid frågor om samordningsuppdraget, kontakta ansvarig ombudsman, Judith Timoney, judith.timoney@fub.se, telefon 08-508 866 23.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Ange löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om Riksförbundet FUB på www.fub.se.

Läs mer om Inre Ringen på www.fub.se/inre-ringen.

Vill du göra världen bättre? Hos Riksförbundet FUB kan din praktikperiod handla om mänskliga rättigheter och funktionsrätt

Två praktikanter inom kommunikation:

Vi erbjuder dig möjlighet att utvecklas genom att arbeta både strategiskt och operativt inom kommunikation. Din praktik anpassas efter dina intressen och vad som ger dig den mix av erfarenheter som just du eftersträvar att få. Det kan handla om innehåll med både text, bild och rörligt material, SEO, insamling/sponsring, sociala medier, google analytics, annonsering, konferenser, fotografering, omvärldsbevakning, formgivning, webbutveckling, mejlutskick/nyhetsbrev, debattinlägg, förtjänad media, medlemstidning, eller kanske ljudprofil. Alternativen är många, men du får en välorganiserad praktik, med tydliga mål och arbetsbeskrivningar, engagerad handledare och fina kolleger. Vi är en hybridarbetsplats, med kontor i Solna.

Vi söker två praktikanter från universitet/högskola, yrkeshögskola eller liknande utbildning, till praktik under vårterminen. Välkommen att skicka CV och ett personligt brev där du berättar om dig själv och vad du skulle vilja fokusera på under praktiken, till praktik@fub.se.

Vi ser fram emot att få inspiration och nya idéer från våra praktikanter!