Lediga jobb på FUB

Jurist – sex månaders projektanställning

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Uppdraget som projektanställd jurist innebär att självständigt ha det operativa ansvaret för att utveckla och ta fram ett IT-baserat juridiskt kunskapsstöd för FUB:s rättsombud och medlemsrådgivare som ger råd och stöd ideellt till medlemmar i enskilda ärenden.

Uppdraget innebär att utifrån identifierade behov bygga upp och ta fram ett färdigt, pedagogiskt IT-verktyg som omfattar lagstiftning och praxis, checklistor och mallar samt en metod för att hålla det uppdaterat. De rättsområden som är särskilt relevanta är förvaltningsrätt, offentlig rätt och socialrätt.

Rollen innebär ett nära samarbete med engagerade och kunniga kollegor inom juridik och intressepolitik på FUB:s kansli och du rapporterar till förbundssekreteraren.

Vem är du?

Vi söker dig som är jurist och har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter hos en förvaltningsmyndighet, i en domstol eller i en idéburen medlemsorganisation. Du är en strukturerad och administrativt skicklig jurist och digitalt kunnig. Du har förmåga att anpassa innehåll efter målgrupp och syfte.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i en stimulerande miljö som genomsyras av positivt engagemang där du har möjlighet att åstadkomma skillnad för många människor. Medlemmar i FUB är personer som har intellektuell funktionsnedsättning, anhöriga och många fler som delar uppfattningen om allas lika värde.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att mejla CV och motivationsbrev till julia.henriksson@fub.se senast 22 november. Tjänsten är en sex månader lång projektanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Eventuella frågor kan mejlas till förbundsjurist Julia Henriksson.

FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett bra liv. Vårt mål är att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska ha samma rättigheter och möjligheter till delaktighet i samhället som andra har. Vi är drygt 25 000 medlemmar i fler än 150 lokalföreningar runt om i landet. På kansliet är vi 15 personer.

Senast uppdaterad:
fredag 6 november 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se