Det nya coronaviruset

Det nya coronaviruset påverkar oss alla.

På den här sidan samlar vi information om det nya coronaviruset och hur det påverkar personer med utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning. Titta också på sidorna i menyn till vänster. Mer information kommer allt eftersom!

Lättläst corona-info förstasidan
Inre Ringen och FUB har gjort ett dokument med tre sidor lättläst text och pictobilder om det nya corona-viruset. Klicka här för att hitta det (under bilagor). Där finns också länkar till annan lättläst information.

Bild av dokumentet Hur coronaviruset kan påverka välbefinnandet.

FUB har sammanfattat en artikel av Danielle Adams, Warwickuniversitetet. Artikeln handlar om hur allt som händer på grund av det nya coronaviruset kan påverka hur personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) mår. Artikeln finns under Bilagor här nedanför!

Medlemsrådgivare och rättsombud på kurs 2018
Många möten och kurser i FUB ställs in. Klicka här för att läsa mer om det. Bilden är från en tidigare kurs för medlemsrådgivare och rättsombud i FUB.

Anders Lago
– Varken Folkhälsomyndighetens webbplats eller 1177 Vårdguiden har lättläst information, säger Anders Lago, FUB, i Sveriges Radios Klartext. Myndigheterna måste se till att informationen når ut till alla.

Eva Borgström
Läs en intervju med FUB:s intressepolitiska samordnare Eva Borgström på hejaolika.se, om personalbrist, riskgrupper, gymnasiesärskolor, VAB, smittrisken, daglig verksamhet, gruppbostäder och mycket annat relaterat till coronakrisen.

Se också FUB kommenterar: Oroliga för information och beredskap för Corona-virus och Många corona-frågor för FUB:s målgrupp.

Senast uppdaterad:
tisdag 24 mars 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se