Hantera krisen

Sida under uppdatering.

Mycket är annorlunda under coronakrisen – isolering, att hålla avstånd, inte kunna träffa äldre släktingar, daglig verksamhet kanske måste stänga, ändrade rutiner, inställda aktiviteter, kanske själv bli sjuk…

Men tillsammans tar vi oss igenom det! Många hittar lösningar.

Här kommer några tips, goda idéer och kunskap om hur coronakrisen kan bli lättare att hantera för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Men framför allt hoppas vi att vi alla kan dela idéer i sociala medier! Du som själv har IF, LSS-personal och anhöriga – alla kan vara med.

Från FUB:s projekt Anpassad IT:

Information kommer.

 

Habilitering och hälsa i Region Stockholm har samlat länkar till information om coronaviruset med lättläst text, med bildstöd och tecken som stöd. Där finns också länkar till bildstöd och annat material att ladda ner direkt.

illustration namnskylt
Extra tips från Habilitering och hälsas sida: För den som har svårt att kommunicera finns ett kommunikationskort. Det är ett kort att ha med sig till vården när man har svårt att förstå eller att göra sig förstådd. Det heter ”Viktigt att veta om mig när jag behöver akutsjukvård”. Fyll i, skriv ut och häng om halsen när du åker till sjukhuset!

Senast uppdaterad:
onsdag 22 april 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se