Hoppa till innehåll

FUB ÖSTRA GÖINGE

Välkommen till FUB Östra Göinges webbplats!

FUB är en ideell förening i Östra Göinge Kommun, som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning skall kunna leva ett bra liv. Vi driver ett aktivt påverkansarbete genom att delta i olika samverkansgrupper inom kommunen och har speciellt fokuserat på skola, boende och fritid. Att få en fungerande och meningsfylld fritid för vår målgrupp har varit en stor utmaning under alla år.

Vår förening bildades 1994 och f.n är vi ca 200 medlemmar – det kan vara personer med utvecklingsstörning, deras anhöriga, personal och andra som vill stödja vår verksamhet.

Aktiviteter som vi ordnat under många år är badet i Broby simhall på lördagar, Kimgruppen som är en liten grupp utvecklingsstörda som träffas 10-12 gånger/år med olika aktiviteter. Skånerock i Lund är väldigt populärt och där sponsrar vår förening bussresan dit och hem. Vi har också i 12 års tid arrangerat dans på Björksäter med Wizex välkända orkester. En annan populär aktivitet är vår bussresa till Liseberg som snabbt blir fulltecknad. Många andra arrangemang som kurser, julfester, bowlingeftermiddagar och familjedagar har det blivit.

Ju fler vi blir, ju mer kan vi påverka. Det är klart att du också skall bli medlem hos oss!

Huvudmedlem kostar 240:-/år och har du fler i familjen som vill hänga med kostar det 60:- per familjemedlem. Som huvudmedlem får du tidningen UNIK och Lokalnytt.

Gå in på Riksförbundets hemsida www.fub.se/bli-medlem.

Om ni vill stödja vår verksamhet, tar vi tacksamt emot gåvor på bankgiro: 153-7109

Kontaktperson

Ingela Winther
ingela_winther@hotmail.com
044-417 39
070-941 73 90

Bankgiro: 153-7109

Webbplats: www.fub-goinge.se

Länsförbund: FUB Skåne län