Webbinarium om DigiJag – en digital lär- och livsplattform

Tisdagens webbinarium riktar sig till anhöriga och andra intresserade.

Onsdagens webbinarium riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF). Klicka här för att läsa om det.

I FUB:s pågående Arvsfondsprojekt, DigiJag, har vi tillsammans med deltagarna i distansutbildningen Anpassad IT vid Mora Folkhögskola, Begripsam AB och Axess Lab utvecklat en digital lär- och livsplattform, DigiJag. DigiJag är utvecklad för att användas i särskolan, lärvux/särvux, daglig verksamhet, särskilt boende och på fritiden. De som använder DigiJag behöver inte kunna läsa eller skriva, symboler används för att förenkla navigering. DigiJag är ett digitalt verktyg att användas i vardagen, i skolan, på jobbet och på fritiden. I DigiJag får användarna stöd för att använda funktioner på internet, speciellt utvecklade applikationer för DigiJag och stödfunktioner för exempelvis hantering av tid, veta vad det är för väder, support etc.

Projektledare Kerstin Gatu kommer att berätta om hur vi jobbat med datorer och program, vilka möjligheter den nya lärmiljön ger, hur vi kan jobba för att nätet ska bli en trygg och säker plats för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Deltagarna i våra kurser kommer att medverka via film. Medverkar gör också Marcos Flores, Nordic Accessibility group, och Robert Öberg, Riksförbundet FUB.

Vi träffas på nätet i ett program som heter Zoom. Det du behöver är en dator, surfplatta eller mobiltelefon med kamera och ljud, vara uppkopplad på nätet samt en e-postadress som vi behöver i förväg. Du kommer att få en länk innan mötet samt lathundar hur du ska göra.

Anmälan sker senast den 23/9 via mejl till Robert Öberg, robert.oberg@fub.se.

Här finns mer info om DigiJag och utbildningen Anpassad IT:

www.digijag.se

www.sikta.nu

Senast uppdaterad:
tisdag 8 september 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se