Hoppa till innehåll
PictogramPictogram

UPPLANDS-BRO KOMMUN BORDE KUNNA BÄTTRE

Publicerad:

Artikeln ”Dålig arbetsmiljö stoppar arbetet på gruppbostad” ger kommunens version av vissa tragiska händelser som inneburit att kommunen stängt en gruppbostad enligt LSS.

Personalomsättningen på gruppbostaden i Upplands-Bro har enligt kommunens egna uppgifter varit alarmerande hög. ”Ovannämnda problem tycks ha fortgått till följd av den höga personalomsättningen.” På vilket sätt har kommunen sett över om det finns behov av förändringar av bemanning eller utbildning på gruppbostaden? I artikeln framkommer ingen som helst självkritik och kommunen anser tydligen att det är den boende som är skulden till den stora personalomsättningen.

Kommunen har enlig LSS skyldighet att både att sörja för den här aktuella personens behov och att säkerställa god arbetsmiljö på sina LSS-boenden. Kommunen verkar under lång tid ha brustit i sina skyldigheter. Försummelserna har lett till att situationen nu urartat. Kommunen borde kunna bättre.

Vi i FUB har skickat en insändare till tidningen Mitt I som du kan läsa om du klickar på BILAGOR. Där kan du också läsa den artikel som vi svarar på.