Hoppa till innehåll

Vi pratar med kommunen

Järfälla kommun måste prata med FUB Järfälla-Upplands-Bro. De måste prata med alla organisationer som försöker hjälpa de människor som behöver stöd enligt LSS.  Det är kommunens skyldighet enligt lag att se till att alla som bor på LSS-boendena har det bra. Detta gäller både boenden som drivs direkt av kommunen och boenden som drivs av företaget Nytida.

Senaste gången vi träffade kommunen var 4 oktober 2021 och nästa möte kommer att bli i mars 2022. Då kommer Nytidas regionchef också att bjudas in.

Kommunen (Socialnämnden) berättar för oss vad som är på gång – till exempel att ett nytt LSS-boende kommer att öppna på Terrängvägen nu i januari 2022. Vi tar upp olika frågor som vi tycker är viktiga.

En viktig fråga är att kommunen kontrollerar ordentligt att gruppboendena verkligen fungerar bra. Om det ska fungera bra måste personalen som arbetar där kunna sitt jobb. De behöver lära sig mer. Det kallas för kompetensutveckling. De måste också vara tillräckligt många för att kunna ta hand om dig på ett bra sätt..

Vi tar naturligtvis också upp en massa andra frågor.

Ju fler vi blir som engagerar oss i FUB desto större chans att vi kan förbättra kommunens LSS-verksamhet.