2019 års Intrapris till Conny Bergqvist!

Stiftelsen Intra har beslutat att ge 2019 års Intrapris till Conny Bergqvist!

Conny Bergqvist har under många år berättat om sitt liv i föreläsningar. Han har hållit föreläsningar för både personal och personer som själva har utvecklingsstörning, till exempel i skolor. Det gjorde han som anställd på Riksförbundet FUB, men också innan dess. Och nu som pensionär fortsätter han föreläsa.

Conny tycker det är särskilt viktigt att alla har rätt att få kunskap om sin funktionsnedsättning. Bland annat var Conny med och tog fram Ninjakoll, en film som kan användas i skolan.

Intrapriset är i år på 15 000 kr och delas ut på årets Intradagar den 24 september.

Stort grattis, Conny, från oss i Inre Ringen Sverige (tidigare Riks-Klippan) och Riksförbundet FUB!

Så här skriver Intra om varför Conny Bergqvist får priset:

Motivering: Som 3-åring blev Conny Bergqvist bortlämnad till ett barnhem. Han växte upp på olika institutioner med allt vad det innebär av förtryck och bristande omvårdnad. Med ilska och envishet lyckades han trots detta, omvandla sina erfarenheter till en stark kraft och ett långvarigt engagemang för rättigheter till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Under många år var han deras kanske starkaste och ihärdigaste företrädare. 2003 anställdes han som ombudsman på Riksförbundet FUB och senare som Klippan-informatör. Han har rest land och rike runt och föreläst, nu senast om åldrandet. I elva år inledde han Intradagarna och gav dessa kunskapsdagar den nödvändiga inriktningen. Men framför allt har han vänt sig till de personer som själva har en intellektuell funktionsnedsättning. De har fått mod och kraft genom att lyssna på Conny Bergqvist för han har vetat vad han pratar om.

Publicerad:
onsdag 20 mars 2019
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se