Almedalen 2018: ett lyckat besök!

FUB var i Gotland under Almedalsveckan. Vi arrangerade fyra egna seminarier. Vi hade också ett seminarium tillsammans med Autism- och Aspergerförbundet och ett tillsammans med projektet Begriplig text.

Många besökte våra seminarier och vi träffade många politiker. Det var fullsatt på alla våra seminariet!

Alla våra seminarier spelades in. Du kan se dem i efterhand:  

Första seminariet handlade om särskolan. Seminariet hette ”Behöver Sverige fortfarande en sär-skild skola?”. Från vänster på bilden: Malin Crona, Robert Öberg, Åsa Vikström, Daniel Östlund och Helene Öberg. Foto: Magnus Carlstedt. 

Här kan du se och läsa mer om seminariet. 

 

Det andra seminariet handlade om hälsa och sjukvård. Seminariet hade rubriken ”Kan okunskap döda? Statistik visar att hälsan försummas hos personer med utvecklingsstörning”. Från vänster på bilden: Elisabeth Sandlund, Thomas Lindén, Bodil Westman, Elaine Johansson, Karin Flyckt och Anna Thomsson. Foto: Magnus Carlstedt. 

Här kan du se och läsa mer om seminariet. 

 

Det tredje seminariet handlade om daglig verksamhet och hade rubriken ”En daglig verksamhet enligt LSS med innehåll och mening – vilka är hindren?”. Från vänster på bild: Tolk, Annika Nyström-Karlsson, Mats Eriksson, Eva Flygare-Wallén, Pia Käcker och Karin Flyckt. Foto: Magnus Carlstedt. 

Här kan du se och läsa mer om seminariet. 

 

Fjärde och sista seminariet handlade om gruppbostäder. Seminariet hade rubriken ”Mångårig väntan på gruppbostad – varför har unga med utvecklingsstörning satts på undantag?”. Från vänster på bild: Elisabeth Sandlund, Niklas Altermark, Inger Larsson, Ulrika Hägred och Elaine Johansson. Foto: Magnus Carlstedt. 

Här kan du se och läsa mer om seminariet. 

 

På seminariet tillsammans med Autism- Asperger. I panelen fanns Marcus Ohlström, Inger Ashing, Lars Lööw och Ulla Adolfsson. På seminariet pratade vi om ungdomar och unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning som hamnat utanför arbetsmarknaden. Foto: Magnus Carlstedt. 

 

FUB hade pysselstuga i Funktionsrätt Sveriges tält. Vi bjöd på bullar som caféet på Polishuset hade bakat. Det är en daglig verksamhet som drivs av FUB Gotland. Det var de godaste bullarna i hela Almedalen!

 

Hos oss kunde man fotografera sig! På bilden syns Studieförbundet Vuxenskola som var på besök i tältet! 

 


Vi träffade många politiker i Almedalen. Vi pratade om politik. Elisabeth Sandlund och Eva Borgström tog en fika med Per Lodenius från Centerpartiet. Klicka här för att se klippet.

 


Vi tackar för Almedalen i år! 

Publicerad:
onsdag 11 juli 2018
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
FUB:s medlemstidning Unik. I varje tidning finns en till tidning - den lättlästa delen.Nyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se