Ändra direktiven om du menar allvar, Åsa Regnér

I en debattartikel i DN igår medgav Åsa Regnér att de nyligen genomförda förändringarna i assistansersättningen drabbat stödanvändare.

Det är bra att Regeringen kan erkänna när den gjort fel. Regnér lovar sedan (igen) att inte minska eller ta bort assistansen för de som har behov av insatsen.

Trots löftet ser FUB dagligen exempel på personer vars möjlighet till ett värdigt liv rycks ifrån dem när Försäkringskassan tar bort tidigare beviljad assistans, trots att den enskildes behov och förhållanden inte ändrats!

Åsa Regnér avslutar debattartikeln med att säga att Regeringen inte accepterar att skattemedel används på fel sätt. FUB ställer då frågan: vad är fel sätt? Och vilka använder skattemedel på fel sätt? Regeringen får gärna förklara det för oss!

Direktiven till LSS-utredaren är tydliga: minska kostnaderna för den personliga assistansen. Det är hög tid för Regeringen att ändra direktiven till utredaren så att de står i överensstämmelse med det Åsa Regnér säger i artikeln. Annars är det bara tomma ord.

Bilden av FUB:s ordförande Thomas Jansson och barn-, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér är från när FUB träffade Åsa Regnér i februari 2015

Publicerad:
onsdag 30 november 2016
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se