Hoppa till innehåll

Årets aktivister är utsedda!

Publicerad:

Stort grattis till Lisa Larsson från FUB Varberg som är årets Inre Ringen-aktivist och Petter Enevall från FUB Uppsala-Knivsta som är årets FUB-aktivist.

Lisa Larsson är en person med många idéer och ett stort engagemang som tillför mycket till sin lokalförening. Lisa är ordförande i Inre Ringen Varberg och idag arbetar hon med både medlemsaktiviteter och påverkansarbete. Förutom sitt engagemang i lokalföreningen är hon också konferencier och sångerska i Fantastiska Underhållningsbandet. Tidigare har Lisa bland annat ordnat politikerträffar och skapat en stor insamling till förmån för Musikhjälpen. Lisa är väldigt uppskattad i FUB Varberg och hennes starka engagemang smittar verkligen av sig.

Petter Enevall, som är verksam i FUB Uppsala-Knivsta, engagerar sig även i Ung i FUB Uppsala och arbetar idag som handledare i projektet Relationer som funkar. Petter är väldigt uppskattad av både sina kollegor och föreningens medlemmar. Hans engagemang gör att föreningens medlemmar känner sig sedda och lyssnade på och många av föreningens aktiviteter har initierats av Petter själv. Bland annat har Petter arrangerat resor till Skansen för personer med IF, och bjudit in medlemmar som varit ensamma på nyår för nyårsfest. Om någon kommer med förslag på en aktivitet att göra är han inte sen på att göra verklighet av det. Petter är en riktig glädjespridare och en enorm tillgång för sin förening.

Riksförbundet FUB riktar ett stort grattis till både Lisa och Petter!

Varje år delar FUB ut pris till två personer engagerat sig mycket för FUB/Inre Ringen och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Prisutdelningen är en del utav FUB:s nationella Aktivistvecka, som sker varje år vecka 40. Förutom titeln som årets aktivister, får pristagarna även fina presenter från dagliga verksamheter. I år kom presenterna från Skaparverkstan och Textilateljén i Uppsala, och Inuti i Stockholm (konstnär: Emma Asplund).