Axel och Sören tävlar för FUB i PostkodMiljonären

Imorgon tisdag är FUB med i PostkodMiljonären i TV4. 

FUB:s tävlande är Sören Olsson och Axel Isaksson. De svarar på Rickard Sjöbergs frågor och har chans att vinna en miljon kronor åt FUB. 

– Det är roligt att jag som har en utvecklingsstörning får vara med i ett så stort program som PostkodMiljonären. Jag tycker det är viktigt för att vi också ska bli sedda och tagna på allvar, säger Axel Isaksson.

Barnboksförfattaren Sören Olsson tvekade aldrig att ställa upp som representant för FUB.

– Att jag fick göra det tillsammans med Axel känns helt rätt, det är en viktig insats i kampen mot människors fördomar. Att få synas och finnas i det offentliga rummet är så otroligt viktigt, säger han.

Axel Isaksson är projektambassadör för Come Together. Tillsammans med andra organisationer i Tanzania och Rwanda arbetar vi med musik och möten mellan människor för alla barns rätt att gå i skola. Riksförbundet FUB och Erikshjälpen driver projektet tillsammans, med pengar från Svenska PostkodLotteriet. Läs mer på www.cometogethereveryone.org

Sören Olsson är en av författare bakom böckerna om Sune, Bert, Håkan Bråkan och Tuva-Lisa. Han har också tillsammans med hustrun skrivit boken ”Prins Annorlunda” om hur det är att leva med ett barn som har Downs syndrom och dessutom den dödliga sjukdomen Eisenmenger syndrom.

Bilder från PostkodMiljonären. Fotograf: Mathias Otterberg

Publicerad:
måndag 3 november 2014
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se