Elisabeth Broberg är Årets Inre Ringen-aktivist!

I fredags (2/10) överraskades Elisabeth på sin dagliga verksamhet Kamgarn i Borås av kollegor, FUB Borås och personer från rikskansliet och förbundsstyrelsen!

– Oj vad det här känns roligt! Jag blir alldeles rörd, nästan till tårar, sa Elisabeth Broberg när hon tog emot folkets jubel. (Utdrag från Borås tidning)

I över 30 år har hon varit aktiv i FUB och hon har alltid arbetat med att föra fram budskapet om alla människors lika värde.

– De senaste tio åren har jag också pratat om vikten av ett bra bemötande, och den funktionsnedsattes rätt till sin egen frihet. Är jag trött ska jag kunna stanna uppe sent utan att någon ska säga åt mig att lägga mig, till exempel. (Utdrag från Borås tidning)

Länk till artikeln – ”Jag blir alldeles rörd, nästan till tårar”

Elisabeth fick blommor, diplom och vackra konsthantverk från sin dagliga verksamhet i form av egentillverkade änglar. Konstverken är gjorda av Skaparverkstan på Kamgarn som består av Sara, Eva, Anna, Stefan, Lotta, Linda, Helén och Jesper.

Motivering Årets Inre Ringen-aktivist 2020:
Elisabeth blev en aktivist för nästan 30 år sedan. Då medverkade hon i en konferens Våra Erfarenheter av Utvecklingsstörning och Omsorg. Från talarstolen sade hon: ”Tänk om vi kunde lära oss att säga till varandra i vårt land Sverige:
Vi är viktiga. Vi är älskade. Vi är original. Vi är värdefulla.”
Och i den andan har Elisabeth fortsatt arbeta aktivt på hemmaplan och på Klippan/Inre Ringen på riksnivå i olika roller. Hon har medverkat i media – t.ex. en radiointervju om människosyn och vid senast EU-val var hon en av Borås stads EU-ambassadörer. Då – precis som för snart trettio år sedan – hade Elisabeth allas lika värde som ledstjärna: ” För mig är det viktigt att alla funktionshindrade i EU ska ha rätt att känna sig värdefulla och viktiga. Därför är det viktigt att rösta!”
Elisabeths engagemang är en inspiration för hela FUB/Inre Ringen-familjen!

Grattis Elisabeth!

Krsiter Ekberg delar ut pris som Årets Inre Ringen-aktivist till Elisabeth Broberg
Krister Ekberg från förbundsstyrelsen lämnar över diplom till Elisabeth

Prisutdelning till Elisabeth Broberg på verksamheten Kamgarn i Borås
Kollegor, FUB Borås och  personer från rikskansliet och förbundsstyrelsen slöt upp för att överraska och uppmärksamma Elisabeth

Borås tidning intervjuar Elisabeth Broberg efter utmärkelsen som Årets Inre Ringen-aktivist
Borås tidning var på plats för att intervjua Elisabeth

Publicerad:
onsdag 7 oktober 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se