Forum FUB skola med nyttigt innehåll

Forum FUB skola 2018: Barbro Berger var moderator
Till Forum FUB om skola den 25 maj 2018 kom ungefär 200 personer för att lyssna på föreläsningar om frågor som rör skolan. Barbro Berger från FUB:s skolkommitté var moderator.

Forum FUB skola: Gunilla Lindqvist talar om “En särskild skola? Undervisning och lärande i särskolan.”
Gunilla Lindqvist började. Hennes rubrik var “En särskild skola? Undervisning och lärande i särskolan.” Gunilla är specialpedagog, lektor och docent i pedagogik vid Uppsala universitet och Högskolan Dalarna.

Forum FUB skola 2018: Hanna Virhammar
Hur kan en så kallad QR-kod underlätta vardagen? Det berättade Hanna Virhammar om, och visade också hur enkelt det kan vara att göra en förklarande film till exempel. Hanna är IKT-pedagog på Infoteket om funktionshinder, hälsa och habilitering i region Uppsala.

Forum FUB skola 2018: Jessica ArvidssonJessica Arvidsson är fil. dr i hälsa och livsstil med inriktning på handikappvetenskap. Hon pratade bland annat om att ha en bra och meningsfull sysselsättning efter skolan. Det är social rättvisa!

Forum FUB skola 2018: Inga-Lill MattssonInga-Lill Mattsson pratade om inkludering i grundskolan. Hon är specialpedagog, fil. dr och lektor i specialpedagogik vid Stockholms universitet.

 

Forum FUB skola 2018: Zarah Melander pratar om Skolval 2018Visste du att en av FUB:s fokusområden är skola? Zarah Melander, Riksförbundet FUB:s ombudsman för skolfrågor, berättade om hur FUB arbetar med frågor som handlar om skolan.

FUB arbetar bland annat med Skolval 2018. Vi ska också ha ett valläger för ungdomar och unga vuxna 18-30 år, i augusti. På www.fub.se/skolval2018 kan du läsa mer om skolvalet. Är du intresserad av vallägret kan du läsa mer information på www.fub.se/valläger.

Publicerad:
lördag 26 maj 2018
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se