Hoppa till innehåll

FUB och Volontärbyrån bjuder in till utbildning

Publicerad:

FUB och Volontärbyrån bjuder in till en utbildningskväll på temat Att skapa engagemang för ideella styrelser”. Välkomna digitalt den 13 september kl 18.00-20.00.

På Riksförbundets kansli finns en arbetsgrupp som arbetar särskilt med föreningsstöd. Det innebär bland annat att vi arbetar med stöd till alla våra styrelser ute i landet.

Vi vet att flera FUB-föreningar har svårt att hitta nya engagerade till sin styrelse, vilket gör att många är väldigt oroade för framtiden. Syftet med den här utbildningen är att våra FUB-styrelser ska få ta del av kunskap och verktyg som underlättar arbetet med att hitta nya styrelsemedlemmar, säger Rebecka Hartshorne som är föreningsutvecklare och kommunikatör på Riksförbundet.

Utbildningen är till för dig som är engagerade i en FUB-förening, och som vill lära dig mer om ideellt engagemang. Men även du som vill engagera dig inom FUB är välkommen att delta. Utbildningen hålls i samarbete med Volontärbyrån. Volontärbyrån är en ideell verksamhet som hjälper engagerade människor och ideella organisationer att hitta varandra. Volontärbyrån gör det genom att förmedla ideella uppdrag och genom att utbilda och stödja föreningar i frågor om ideellt engagemang.

Att skapa engagemang för ideella styrelser
Denna workshop vänder sig till er som vi ha tips och inspiration på hur ni kan göra för att skapa större intresse för att sitta i er styrelse, och på så sätt nå fler engagerade potentiella styrelsemedlemmar. Vi går igenom hur vi kan skapa fungerande och roliga uppdrag för de som sitter i styrelsen, hur vi kan nå fler som vill engagera sig och hur vi kan jobba för att inkludera dem i styrelsearbetet. Vi blandar föreläsningsdelar med gruppdiskussion och erfarenhetsutbyte.

Du kan läsa mer om utbildningen på vår webbplats. Ingen föranmälan krävs.