Hoppa till innehåll

FUB: Politikerna i EU, ge bankerna större ansvar!

Publicerad:

Bedrägerier drabbar ofta personer med IF mycket hårt. FUB tycker att bankerna ska ta ett större ansvar när personer drabbas av bedrägerier.

Snart ska Europaparlamentet rösta om nya regler som påverkar bankernas ansvar. Sverige måste följa de nya reglerna.

FUB har skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet tillsammans med flera andra organisationer. I artikeln skriver vi att de svenska politikerna i EU ska rösta för att bankerna ska ta ett större ansvar när personer drabbas av bedrägerier.

Läs debattartikeln här. Den är inte på lättläst.

Mer information finns under Läs mer.

Läs mer

Europaparlamentet kommer den 23 april, i en första omgång, att rösta om förslaget till ny betaltjänstförordning. I samband med detta har FUB, tillsammans med nätverket mot bedrägerier, skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet. I den uppmanar vi våra svenska EU-politiker att rösta för att bankerna ska ta ett större ansvar när personer drabbas av bedrägerier.

Bedrägerier drabbar ofta personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) mycket hårt. FUB tycker därför att bankerna ska stå för förlusten och även göra banktjänsterna säkrare. Om EU röstar igenom den nya betaltjänstförordningen måste Sverige följa de nya reglerna. 

FUB ingår i nätverket mot bedrägerier tillsammans med bland annat Brottsofferjouren, Villaägarnas riksförbund, PRO, Sveriges konsumenter, SPF Seniorerna och Stöldskyddsföreningen.