Handikappförbunden utreder också LSS – FUB är med

Handikappförbundens arbetsgrupp för LSS har skrivit om huvudmannaskap – ska stat eller kommun ha hand om och betala för LSS?

Handikappförbundens arbetsgrupp säger att vi behöver veta mer för att kunna svara på det. Det får inte bara handla om pengar. Det viktigaste är att syftet med LSS uppfylls. Tyvärr verkar diskussionen mest handla om att slippa ansvar. Det är kränkande för de som har LSS-insatser och hjälper inte för att få bättre kvalitet inom LSS.

Klicka här för att läsa Handikappförbundens ställningstagande om huvudmannaskap.

Handikappförbundens LSS-arbetsgrupp

Regeringen har en LSS-utredning till hösten 2018. Under tiden som LSS-utredningen pågår, arbetar Handikappförbundens arbetsgrupp också med att utreda LSS. Flera funktionshinderorganisationer är med för att tala om hur LSS kan utvecklas, inte avvecklas. Från FUB är förbundsordförande Thomas Jansson och förbundsjurist Jesper Symreng med i arbetsgruppen. Judith Timoney arbetar med LSS-frågorna både på FUB och hos Handikappförbunden.

Handikappförbunden genomför parallellutredning av LSS – pressmeddelande

Läs mer om Funktionsrätt Sveriges (tidigare Handikappförbundens) LSS-arbete.

FUB:s arbete för att stärka LSS berättar vi mer om på www.fub.se/LSS. FUB:s medlemmar är med i arbetet, bland annat genom fem temadagar om LSS under 2017. 

En del text och länkar uppdaterade efter Handikappförbundens namnbyte till Funktionsrätt Sverige. 

Läs mer

Publicerad:
onsdag 8 februari 2017
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se