Kennerth Björn är Årets FUB-aktivist!

Under torsdagen den 1 oktober trodde Kennerth att han skulle på styrelsemöte – men istället överraskades Kennerth av personer från FUB Växjö och Kronoberg län, rikskansliet och förbundsstyrelsen!

SVT Växjö var även på plats – länk till inslaget

Kennerth tog emot blommor, diplom och konstverk från den dagliga verksamheten Textilgruppen i Växjö. En av konstverken är även en förlaga till kollektionen som gjordes för IKEA. Konstverken är skapta gemensamt av personerna från Textilgruppen. Ljushållaren med en blomma på är designad av Karin Andersson och hunden är designad av Lennart Lindqvist.

Motiveringen Årets FUB-aktivist 2020:
Kennerth har under många år oförtrutet arbetat för FUB:s och Inre Ringens medlemmar på alla nivåer inom organisationen; som ledamot i riksförbundets styrelse, som länsordförande i FUB Kronoberg, som ordförande i FUB Växjö och som rättsombud.
Kennerth är en sann aktivist i betydelsen att han handlar aktivt och kraftfullt för att påverka levnadsvillkoren för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF).
Kennerth är kunnig och påläst in i minsta detalj. Det är ingen tillfällighet att han därmed lyckats med att under många år ha en väl fungerande samverkan enligt LSS med Växjö kommun. Han är också generös med att dela med sig av sin kunskap. Ett sant föredöme!
Kennerth är en viktig stöttepelare i det Iokala och regionala FUB-arbetet: Han har under många år hjälpt FUB:are i Kronoberg och ställer alltid upp med hjälp och råd när någon har bekymmer.
Kennerth står för att ”det ska vara rätt och bra” – en viktig utgångspunkt även i rollen som rättsombud.

Varmt Grattis!

Gert Iwarsson och Kennerth Björn med blombukett och diplom
Gert Iwarsson (till vänster) från förbundsstyrelsen delade ut diplom till Årets FUB-aktivist Kennerth Björn (till höger)

Styrelsen i Växjö och Kronoberg län firar Kennerth Björn
Kennerth Björn med kollegor från styrelsen i FUB Växjö och Kronoberg län. Kennerth håller i de konstverk som är skapta på den dagliga verksamheten Textilgruppen.

Publicerad:
onsdag 7 oktober 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se