Samarbete kring barn och skola

Riksförbundet FUB träffade i måndags Rädda Barnen, Autism- och Aspbergerförbundet, Synskadades Riksförbund och RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, för att prata om hur vi kan arbeta tillsammans.

Om vi hittar frågor där vi tycker lika så är det bra om vi kan hjälpa varandra. Det kan vara frågor i skolan men det kan också vara annat, till exempel färdtjänst.

FUB:s ombudsman Anna Gabrielsson som var med på mötet berättar:

– Vi pratade bland annat om det är flera elever som har en funktionsnedsättning tycker att idrotten i skolan kan vara jobbig. Det kan vara svårt att få med sig alla saker, hitta till gymnastiksalen och hinna byta om. Då kan flera föreningar tillsammans ha ett möte med skolan och göra det bättre för eleverna.

– Det kan vara lättare att påverka om man är fler och det är också lättare att dela upp arbetet så att inte en person behöver göra allting själv. Alla frågor är inte lika och då arbetar man i sin egen förening, men märker man att det är flera som tycker något är fel då kan det vara bra att göra det tillsammans.

Publicerad:
onsdag 15 oktober 2014
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se