Samhället vinner på stöd till anhöriga

– Samhället har allt att vinna på att ge mer stöd till anhöriga till personer med flerfunktionsnedsättningar. Därför är kunskapen och stödet inom Nka (Nationellt kompetenscentrum anhöriga) ovärderligt, säger Gunnar Halin från Boden. Gunnar Halin är pappa till två döttrar med flerfunktionsnedsättning och aktiv i FUB.

Nästan 400 personer från hela landet deltar just nu i konferensen ”Livets möjligheter”. Det är en konferens om personer med flerfunktionsnedsättning, deras anhöriga och omgivning.

Gunnar Halin 

– Tack vare Nka:s möjlighet att sprida kunskap via nätet får vi mer tillgång till kunskaper avsett var du bor i landet, säger Gunnar Halin.

Marie Arvidsson tycker också Nka är viktigt. Hon är mamma till Hillevi Larsson, 23 år och rådgivare på brukarkooperativet JAG.

– Livet som anhörig till ett barn eller ungdom med flerfunktionsnedsättning är ofta väldigt tufft. Därför är det extra viktigt att få dela erfarenhet och få lite ny inspiration. Och anhöriga är inte bara vi föräldrar, utan syskon och ofta även mor- och farföräldrar, säger Marie Arvidsson.

Både Gunnar Halin och Marie Arvidsson oroas över de tendenser till besparingar, framförallt inom LSS, som de ser idag.

Stöd till anhöriga ger stora besparingar för samhället – hela pressmeddelandet från Nka här. 

Läs mer

Publicerad:
onsdag 12 mars 2014
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se