Snöskolöpning under Special Olympics med FUB Jämtland

Anmälan är öppen till Special Olympics Games i Åre och Östersund den 31 januari-5 februari 2020. Det är en uttagstävling inför Special Olympics World Winter Games 2021.

För de som vill tävla men inte är aktiva i någon vinteridrott har vi ett förslag: Snöskolöpning! FUB Jämtland har tagit särskilt ansvar för att arrangera snöskolöpningen, så vi tror att många FUB:are vill vara med just på det.

Snöskolöpning passar de flesta och är lätt att lära sig. Det enda som behövs är ett par snöskor och ett par rejäla skor eller kängor. Anmälan på Special Olympics webbplats senast 31 oktober, klicka här.

Inför tävlingarna 2021 storsatsar Special Olympics på snöskolöpning. Det kommer finnas snöskor att låna under Special Olympics Games 2020. Det kommer också gå bussar från några olika platser runt om i Sverige.

För att delta ska du vara med i en idrottsförening, föreningen behöver inte hålla på med just snöskolöpning, du ska vara minst 15 år och ha intellektuell funktionsnedsättning.

Special Olympics är världens största idrottsorganisation för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. De övriga idrotterna man kan tävla i är: konståkning, längdskidåkning, alpin utförsåkning, snöskolöpning och innebandy.

Mer information finns i Bilagorna, på Special Olymics webbplats och på webbplatsen för Special Olympics World Winter Games 2021.

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se