Hoppa till innehåll

Ung i FUB – nytt ungdomsnätverk

Publicerad:

Sedan år 2018 har FUB drivit ungdomsprojektet Volymen på max. I projektet har vi startat ungdomsgrupper i FUB Uppsala och FUB Klippan/Åstorp.

Grupperna träffas och arbetar tillsammans med frågor om rättigheter, jämställdhet och att göra sin röst hörd.

Projektet kommer av avslutas om några månader. Men vårt fokus på unga medlemmar ska inte ta slut! Projektet Volymen på max var bara början. Nu vill vi bygga upp ett ungdomsnätverk över hela FUB.

Idag presenterar vi det nya namnet för vårt ungdomsnätverk: Ung i FUB!

 

För tre år sedan var Anna Ringström med och presenterade idén om Volymen på max för Postkodlotteriet. Härom veckan gjorde hon en intervju med vår förbundssekreterare Christina Heilborn om Ung i FUB:

Vill din förening starta en Ung i FUB-grupp? Besök www.ungifub.se eller kontakta Elin Bonnier för mer information, elin.bonnier@fub.se.

Läs mer

Det har länge diskuterats hur FUB ska bli bättre på att lyssna på de unga medlemmarna och ta deras röster på allvar. Ung i FUB ska hjälpa unga att ta större plats inom organisationen och uppmuntra dem att göra sin röst hörd på andra ställen.

I dagsläget finns Ung i FUB i Klippan/Åstorp och Uppsala. Lokalföreningarna i Stockholm och Lysekil undersöker möjligheterna för att starta upp grupper.