Hoppa till innehåll

Unik deltar i Bokmässan!

Publicerad:

Tidningen Unik kommer att delta i Bokmässan. Bokmässan är i Göteborg den 28 september till 1 oktober.

I Uniks monter kommer vi att prata om diskriminering mot personer med IF. Det är ett viktigt ämne som behöver uppmärksammas och diskuteras mer. Det är många intressanta gäster som kommer att besöka Uniks monter. Till exempel kommer Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius vara där för att ha ett samtal om diskriminering med Riksförbundet FUB:s förbundssekreterare Christina Heilborn. FUB:s förbundsjurist Nina Alander kommer också att vara där och svara på frågor om diskriminering.

Unik samarbetar med Magasinet iMago under Bokmässan. iMago arbetar för att personer med IF ska få plats i kulturlivet. I montern kommer Mosaikteatern att bjuda på dans och färgsprakande kostymer. Du får också möta Göteborg Share Musics musiker och till exempel prova på att skapa med digitala instrument och ta del av en syntolkad fotoutställning.

Nedan finns hela programmet för Uniks monter.

  • Torsdag, 28 september, kl. 14.00–15.00: Mosaikteatern, i samarbete med kulturmagasinet Imago.
  • Fredag, 29 september, kl. 14.00–15.00: Share Music Göteborg, i samarbete med kulturmagasinet Imago.
  • Lördag, 30 september, kl. 14.00–14.45: Diskrimineringsombudsmannen Lars Arrhenius i samtal med Christina Heilborn, förbundssekreterare riksförbundet FUB. Moderator: Magnus Carlstedt, redaktör för tidningen Unik. Efteråt finns möjligt att ställa frågor.
  • Söndag, 1 oktober, kl. 14.00–15.00: Fråga Nina! Jurist Nina Alander från riksförbundet FUB, känd från frågespalten i tidningen Unik, svarar på frågor.

Du kan läsa mer om tidningen Unik om du klickar här.