Unik högskoleutbildning

Pressmeddelande från Borås Stad | 2018-09-27

Borås först i landet med unik högskoleutbildning

Borås är först ut i Sverige med en högskoleutbildning med nära koppling till arbetslivet för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Genom arvsfondsmedel  kommer Borås Stad tillsammans med Högskolan i Borås, FUB Borås, Västergötlands parasportförbund, Västra Götalandsregionen och Sjuhärads samordningsförbund, i samarbete med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, starta den nya utbildningen.

Aktivitetsinspiratörsprojektet är ett projekt för personer som vill inspirera och motivera andra till en aktiv livsstil. En aktivitetsinspiratörs arbete innebär att sätta guldkant på tillvaron i andra människors liv, det vill säga möjliggöra att livet kan bli roligare och mer meningsfullt. Det kan till exempel vara på en mötesplats, i en förening eller annan kommunal verksamhet.
Aktivitetsinspiratören kommer ha aktiviteter samt studier eller kurser på Högskolan i Borås, i Sjuhäradshallen och göra praktik på arbetsplatser under två år. Den sista terminen består av praktik på heltid.
När kursen och praktiken är godkänd får deltagaren ett intyg som aktivitetsinspiratör. Därefter erbjuds deltagarna en tidsbegränsad anställning i Borås Stad (om du är skriven i Borås) under ett år, som sedan kan övergå i en tillsvidareanställning. Arbetsgivaren anpassar arbetet utifrån individens behov. 
– Att alla har möjlighet att studera vidare är en jämlikhetsfråga och det är väldigt glädjande att Borås Stad tillsammans med Högskolan i Borås går före och kan inspirera övriga landet. Jag tror att de blivande aktivitetsinspiratörerna har mycket att bidra med i kommunens verksamhet, för folkhälsa och meningsfulla aktiviteter för våra kommuninvånare, säger Ida Legnemark (V), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

Informationsträffar om utbildningen: 10 oktober kl. 18-20 och 16 oktober kl. 18-20.
Plats: Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5, Borås.

Vid frågor kontakta:
Sofie Nelsén, enhetschef Träffpunkt Simonsland
sofie.nelsen@boras.se
Telefon: 0721-60 09 89

Publicerad:
torsdag 27 september 2018
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se