Aktivistveckan är över – tack för i år!

Nu är FUB:s Aktivistvecka över för den här gången. I år hade vi temat Lokal Aktivism. Här nedan kan ni läsa lite vad som hänt under veckan.

På bilden ovanför syns FUB Eskilstuna som tillsammans gick promenaden ”Från A till B med FUB”.


Under veckan ordnade riksförbundet digitala träffar. Då samlades personal från kansliet och personer från olika lokalföreningar. Tillsammans pratade vi bland annat om bristen på LSS-bostäder, jämlik hälsa för alla, hur man kan värva nya medlemmar till sin förening och vad för aktiviteter som medlemmarna tycker är roliga. Vi hade också en workshop med temat ”Lokal Aktivism”. Där pratade vi om hur man kan påverka i sin kommun. På bilden ovanför syns deltagarna från den digitala träffen om bristen på LSS-bostäder.


Under Aktivistveckan överraskade vi Johanna från FUB Enköping. Hon vann pris som årets Inre Ringen-aktivist 2021! På bilden syns Therese Wappsell som sitter i styrelsen för Inre Ringen Sverige och Johanna som precis fått tagit emot sitt pris.  Här kan du läsa mer om det.


Vi överraskade även Gunnel från FUB Kungälv som utsågs till årets FUB-aktivist 2021. På bilden syns Ragnar Holgersson, Ingela Brodin, Britt-Marie Wallin, Årets FUB-aktivist Gunnel Trygg, FUB Kungälvs ordförande Ewa Ottosson och Lotta Lindström. Här kan du läsa mer om det.


Många av våra lokalföreningar bjöd in sina medlemmar till promenaden ”Från A till B med FUB”. Bland annat FUB Ale, FUB Båstad, FUB Eskilstuna, FUB Karlstad med omnejd och FUB Trollhättan samlades för att gemensamt gå på promenad. På bilden syns medlemmar i FUB Eskilstuna som samlades på torget.


FUB Båstad anordnade också en promenad under Aktivistveckan. Här syns ett collage med bilder från deras aktivitet.


I FUB Falkenberg hade man aktiviteter varje dag under Aktivistveckan! En kväll fick medlemmar prova på bowling med Falkenberg parasport. På bilden syns Elin, Gunilla och Sandra.


På torsdagen samlades gänget för att gå på stadsvandring tillsammans. På bilden syns FUB Falkenberg och Inre Ringen Falkenbergs nya snygga västar! Dom är bra både för att hålla sig varm, men också för att synliggöra deras förening!


Aktivistveckan i FUB Falkenberg avslutades med Bingo!


FUB Östergötland anordnade en temakväll om bristen på LSS-bostäder. Elisabeth Ingvarsson, som också sitter i förbundsstyrelsen, höll i samtalet.


Aktivistveckan avslutades med Ung i FUB:s första nationella ungdomsforum! På bilden syns Matilda Amundsson som håller upp sin skylt som hon gjorde under ett av forumets workshops. Här kan ni läsa mer om ungdomsforumet. 

Stort tack till alla FUB:s lokalföreningar som arbetat hårt med att synliggöra Aktivistveckan och era verksamheter! Det är fantastiskt att få ta del av allt arbete som görs för personer med intellektuell funktionsnedsättning runt om i vårt land. Nu ser vi fram emot nästa års Aktivistvecka!

Publicerad:
onsdag 13 oktober 2021
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
FUB:s medlemstidning Unik. I varje tidning finns en till tidning - den lättlästa delen.Nyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se