FUB kommenterar: Fattigdomen som möts med en politisk gäspning

Regeringen och samarbetspartierna har än en gång visat att personer med aktivitetsersättning/sjukersättning politiskt är helt ointressanta, trots att nivåerna på ersättningarna är så låga och skattesatsen så hög att många i gruppen lever i fattigdom.

– Det här vet politikerna, säger Harald Strand, FUB:s förbundsordförande. Och ändå händer ingenting, trots att alltfler som har aktivitetsersättning/sjukersättning är tvungna att söka försörjningsstöd, enligt Socialstyrelsens senaste statistik.

Därför ställer Riksförbundet FUB en rak fråga till de fyra politiska partier som står bakom den budgetproposition som presenterades i måndags:

– När ersätts denna politiska gäspning mot ett kraftfullt politiskt agerande som ger jämlika ekonomiska förutsättningar för personer med aktivitetsersättning/sjukersättning?

Se också: 

Reclaim LSS – FUB:s förbundsordförande bloggar, bland annat om ekonomin för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

FUB:s rapport ”Fångad i fattigdom?” och annat ekonomin för personer med intellektuell funktionsnedsättning på www.fub.se/fattigdom.

Publicerad:
onsdag 23 september 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
1956-klubbenNyhet från www.fub.se