Nytt projekt nästa år: ”Aktivism för alla!”

Vårt nystartade ungdomsnätverk Ung i FUB har fått en miljon kronor från MUCF (myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor) för att ordna ett ungdomsforum med tema aktivism under 2021 års Aktivistvecka. Projektet ska stärka ungas möjligheter att vara delaktiga i det demokratiska samhället.

– Aktivism är en viktig del av demokratin, inte minst för unga. Med ett ungdomsforum om aktivism vill vi öppna upp den här delen av demokratin för FUB:s unga medlemmar. Vi tror att det är ett bra sätt att lära sig mer om vad en demokrati innebär, säger Elin Bonnier, projektledare för Ung i FUB (Volymen på max).

Elin Bonnier Fotograf Linnea Bengtsson

Arbetet med forumet börjar i januari nästa år. Forumet görs i nära samarbete med Ung i FUB:s ungdomsgrupper och andra intresserade ungdomar.

Projektet ”Aktivism för alla!” är ett av tio projekt som får pengar av MUCF.

Läs mer om bidraget här: 10 projekt får dela på 7,75 miljoner kronor: ”Stort intresse för demokratibidrag”  – pressmeddelande från MUCF

Bidraget är en del i regeringens satsning ”Demokratin 100 år – samling för en stark demokrati”. Klicka för att läsa mer om regeringens satsning.

Publicerad:
onsdag 4 november 2020
Nyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se
hehejNyhet från www.fub.se
Nyhet från www.fub.se