Hoppa till innehåll

Vi är med! – webbinarium om aktivitet och delaktighet

torsdag 25 mars kl 14:00 till kl 15:30

FUB:s Arvsfondsprojekt Vi är med! har under två och ett halvt år arbetat för att 13 vuxna personer med flerfunktionsnedsättning ska få möjlighet att bli delaktiga i sin vardag, i sitt boende och i sin dagliga verksamhet. Detta genom att stödja personens egen kommunikation och vilja till aktivitet.

Under början av 2021 bjuder projektet in till fyra webbinarier på Zoom för att resultaten ska bli till nytta för fler.

Det tredje webbinariet hålls den 25 mars 2021 klockan 14:00-15:30:

Tema: Aktivitet och delaktighet för personer med flerfunktionsnedsättning

Aktiviteter som anpassats för vuxna personer med flerfunktionsnedsättning skapar delaktighet.

Aktivitet syftar till att, öka och bibehålla vakenhetsgraden, sätta fokus på aktivitet, initiativ till aktivitet, samspel. Det bidrar även till avslappning och att minska ett självdestruktivt beteende. Men framför allt bidra aktivitet till ökad glädje för både personen med flerfunktionsnedsättning och personal, anhörig. Miljöer som anpassats för sinnesstimulering ger möjlighet både till aktivitet och avslappning. I en anpassad miljö uppmuntras samspel och kommunikation. Syftet med webbinariet är att visa på hur olika aktiviteter och aktivitetsmaterial kan förberedas, anpassas och skapa möjlighet till delaktighet för personer med flerfunktionsnedsättning.

Moderator: Maria Blad, projektmedarbetare socionom och möjliggörare, anställd på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka. Medverkar gör Sanna Müller, logoped och anställd vid Hammarlyck rehab. Sanna föreläser tillsammans med Pia Käcker, projektledare, legitimerad arbetsterapeut och fil. dr i Handikappvetenskap anställd på Riksförbundet FUB.

Klicka här för att anmäla dig till webbinariet om aktivitet och delaktighet.

Länk till information om webbinariet på Nationellt kompetenscentrum anhörigas webbplats.

 

Läs mer om de övriga intressanta och viktiga webbinarierna från projektet Vi är med!:

 

Logotyp Med stöd från Allmänna arvsfonden

Projektet Vi är med! är ett samverkansprojekt mellan Riksförbundet FUB, Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, Sveriges Arbetsterapeuter och DART, kommunikations- och dataresurscenter för personer med funktionsnedsättning.