Hoppa till innehåll

Webbinarium: Hur påverkas anhöriga till barn med intellektuell funktionsnedsättning när familjen inte får det stöd man är i behov av?

Publicerad:

Det här webbinariet är inte på enkelt språk.

Barn och familjer är temat för det sista webbinariet för våren med anledning av att vi uppmärksammar LSS 30 år. Alla är välkomna, men särskilt politiker och chefer som är intresserade av LSS.

Medverkande: Mona Pihl och Maria Ahlqvist, möjliggörare/praktiker på Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka.

Enligt Socialstyrelsen (Lägesrapport 2023) minskar LSS-insatserna som riktar sig till barn och familj i antal och/eller omfattning och insatserna beviljas allt senare. I familjer där ett eller flera barn har en funktionsnedsättning går ofta en av föräldrarna ner i arbetstid, medan den andra föräldern arbetar mer än tidigare.

Socialförsäkringsstatistik visar att mammor till barn med funktionsnedsättning är arbetslösa, förtidspensionerade eller sjukskrivna i högre utsträckning än övriga mammor (Nka Kunskapsöversikt 2016:3).

När: Onsdag 17 april, klockan 13:00-14:00

Var: Zoom

Webbinariet har varit. Det går att se i efterhand här:

Presentationen som Mona Pihl och Maria Ahlqvist visade finns under Bilagor. Där finns också svar på frågor som kom upp under webbinariet, men inte hann besvaras.