Hoppa till innehåll

Vill du fortsätta göra världen bättre när du inte längre finns här?

Det är aldrig för tidigt att upprätta ett testamente, men en dag blir det för sent. Se till att det blir som du vill! Det är tryggt både för dig och dina efterlevande att veta hur arvet efter dig ska fördelas.

Genom att ge en gåva till FUB i ditt testamente fortsätter du stödja barn, unga och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Det är till stor del tack vare gåvor FUB kan arbeta för visionen att alla med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv, i ett samhälle som har plats för alla.

Du ska självklart i första hand tänka på dina närmaste i ditt testamente. Men om ditt arv räcker till mer, så kan du välja att FUB ska få en viss summa eller någon av dina egendomar som vi kan omsätta till pengar. Det kan vara hus, värdepapper, saker och annat. Ingen gåva är för liten och allt kommer till nytta.

Hur går det till? Ett första råd är: Skriv enkelt och tydligt så det inte går att missförstå vad du vill.

På de här sidorna (se vänstermenyn) kan du läsa mer om att ge testamentsgåva och få svar på de vanligaste frågorna. Att skriva ett testamente är enkelt och du bestämmer helt över vad som ska hända med dina pengar och saker du äger.

Det är bra att ange organisationsnumret, så du vet att gåvan hamnar hos rätt organisation. FUB:s organisationsnummer är 802006 – 1704.

Har du frågor om informationen här? Kontakta oss på Riksförbundet FUB:s kansli, 08-508 866 00 eller fub@fub.se.

Läs mer

 

Svensk Insamlingskontroll

Riksförbundet FUB har ett 90-konto. Vi kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

 

Giva Sveriges symbol för märkningen Tryggt givande

Riksförbundet FUB är också medlemmar i Giva Sverige. Giva Sverige är branschorganisationen för tryggt givande. Märkningen Tryggt givande ges ut av Giva Sverige och innebär att vi som medlemsorganisation uppfyller alla krav i Kvalitetskoden och därmed står för etisk, professionell och transparent insamling samt är granskade av en auktoriserad revisor.